DOBRO-DOSLI NA OFICIJALNI SAJT FRIZERSKOG SALONA "ADI"
****"Sajt namijenjen vasoj frizuri" ****

Vl:Meskovic Izeta
E-mail:frizerskisalonadi@yahoo.com

Ljepota_&_Frizure

Kako postici trajno kovrcavu kosu

Posted by Administrator on November 12, 2009 at 6:10 PM

Krešimir Bezjak vlasnik je poznatog salona Urban u Zagrebu i Splitu,osnivač i voditelj najveće frizerske akademije u regiji - Urbanakademije, te predsjednik Ceha frizera Obrtničke komore Zagreb, a ovogatjedna odgovorio je na pitanja posjetiteljica portala www.moda.hr iz Zagreba:

Imamdugu kosu koju sam niz godina bojala u crno. U zadnje vrijeme sve češćerazmišljam o promjeni boje i frizure i na kraju sam se odlučila zaplavu. Zanima me mogu li postići platinasto plavu nijansu nakon tolikogodina bojanja u crno? Koliko će mi trebati da bi postigla željenunijansu i hoće li mi to nepovratno oštetiti kosu?

                  

Zamislite vlas kose kao prozirnu slamku u koju su gusto ugurane molekule pigmenata boje. Molekule pigmenata zamislite kao kuglice različitih veličina - crne su najveće, slijede smeđe, zatim crvene dok su žute (zlatne) po veličini najmanje.

Posvjetljivanjekose zapravo je oksidacija pojedinih pigmenata. Zbog njihove veličine asamim tim i krhke strukture, prvo oksidiraju crni i smeđi pigmenti paje rezultat prvog posvjetljivanja u pravilu ne baš lijepacrvenkasto-narančasta boja. Ponovnim posvjetljivanjem moguće jeposvijetliti (oksidirati) crvene, a potom i zlatne pigmente nijansiratiu platinastu nijansu. U profesionalnim frizerskim salonima taj postupakmoguće je napraviti odjednom.

Iako u teoriji zvučijednostavno, riječ je o vrlo agresivnom postupku i osobno ga nikako nepreporučam. Moj savjet je da posvjetljivanje boje napravite postepeno uroku ne kraćem od godine dana i po mogućnosti u frizerskom salonu.Toliko dug period potreban je pod pretpostavkom da želite zadržati dugui njegovanu kosu.

Imampoludugu ravnu kosu koja je jako tanka i lepršava. Željela bih jenakovrčati, ali bez obzira koliko se trudila ona se izravna nakon satvremena. Postoji li nešto trajnije što neće dodatno oštetiti moju kosus obzirom da je obojena?

Tanka i lepršava kosa često jei hidroskopna tj. lako upija vlagu iz zraka pa samim tim brzo gubioblik i volumen. U pravilu bi takva kosa trebala biti slojevito šišanazbog što dužeg očuvanja volumena frizure.

Ukoliko želite kosunakovrčati samo za određenu priliku, na ručnikom prosušenu kosunanesite pjenu za učvrščivanje, u različitim smjerovima uvijte kosu nauvijače različitih veličina i potom dobro osušite kosu. Kada se kosaohladi skinite uvijače i prstima dobro istrljajte vlasište i po potrebidefinirajte kovrče proizvodom za styling.

Ukolikoželite trajnije kovrče, bez obzira što imate bojanu kosu, savjetujemvam trajnu ondulaciju (minival). Rezultat trajne ondulacije ne morajuuvijek biti vrlo sitne kovrče (tzv. ‘ovčica look’;) i isušena kosa. Mojapreporuka je trajna ondulacija izrađena na što veće uvijače. Posebnapažnja mora biti posvećena preparatu (kemikaliji) koji mora bitinamjenjen vašem tipu kose - bojanoj i tankoj kosi. Kosu tretiranu nataj način moći ćete nositikao samo osušenu bez dodatnog stiliziranja ili izraditi frizuru koja će s obzirom na valovitu podlogu zasigurno puno duže trajati.

Trajnuondulaciju nemoguće je izvesti u kućnoj radinosti pa vas molim da takvuuslugu potražite u nekom od renomiranijih frizerskih salona za koje stesigurni da koriste kvalitetne proizvode.

FRIZERSKI-SALON-ADI


Categories: Duga kosa

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Glas za FS_Adi

Glasajte za ovu stranicu

     

 Glasajte za ovu stranicu

 

 

 

     

Besplatno: Program za pravljenje frizura


VAZNO!!!DOWNLOAD JE OMOGUCEN SAMO REGISTROVANIM CLANOVIMA SAJTA!AKO ZELITE DA SE REGISTRUJETE KLIKNITE OVDJE

Novi spotovi na sajtu

475 views - 0 comments
527 views - 0 comments
832 views - 0 comments
616 views - 0 comments

Brzi savjet-salon"Adi"


Napokon način na koji možete profitirati s jajima bez loših učinaka kolesterola! Razbijte par jaja i dobro promiješajte pjenjačom. Nakon šamponiranja, umasirajte u kosu i ostavite da djeluje petnaestak minuta te dobro isperite. Ovaj tretman osnažuje i jača folikulu vlasi, a rezultat je svilena kosa s više volumena. Možete isprobati i mješavinu žumanjca, maslinovog ulja i 150 ml tople vode.Saznaj vise

Obnovite kosu starim receptom

Kosu možete obnoviti starim bakinim receptom. Potrebno vam je malo maslinovog ulja, limunov sok i žumanjak (ovisno o dužini kose, može i dva). Od tih namjernica napravite smjesu i stavite na kosu (može na suhu ili mokru kosu).Preporučujemo Vam da masku držite preko noći, rezultati neće izostati.

Bob frizura na 100 celebritiy nacina

Prije par sezona bob frizure su postale pravi hit…doduše krozsezone, hit je jenjavao, ali i danas su ostale sveprisutne i čestoizgovarane na frizerskom stolcima. Neki kažu da je bob frizurazahtjevna, neki da je jednostavna, neki kažu da ne stoje plavušama…nekikažu da ako želiš 'izaći' iz bob frizure da je to nemoguća misija…no,mi ćemo vam ovim člankom razbiti sve predrasude.

Prvo ćemo razbiti predrasudu da bob frizura...nastavak

Galerija muskih frizura

Izdvojene reklame

Ako zelite lijepu i elegantnu frizuru


Pokušajte kosu skupiti u punđicu. Nemojte je jako učvrstiti. Nekoliko špangica biti će sasvim dovoljno, izvucite i par pramenova koji će nemarno ispadati iz nje, to ne moraju biti samo uz lice.  Najbolje bi bilo nasuhu kosu, prije pravljenja frizure, nanijeti kremu koja će kosuučiniti glatkom i sjajnom. Saznaj jos korisnih savjeta

Brojac posjeta